Toppfält: innehåll

Infrastrukturen för kryptoekosystemet byggs upp i en exploderande fart. Idag finns det väldigt många handelsplatser för kryptovalutor, de flesta följer kraven om kundkännedom som ställs av olika myndigheter.

Handla kryptovalutor

Sedan några år tillbaka går det att investera i kryptovalutor genom Avanza/Nordnet. De erbjuder certifikat för Bitcoin och Ethereum. Det är ett enkelt alternativ som gör att du kan få exponering mot kryptovalutor via ditt ISK-konto.

Nackdelen är att du inte äger den riktiga valutan, utan bara ett certifikat. Detta är inget vi rekommenderar utan vi rekommenderar att man har den riktiga valutan.

För några år sedan kunde det vara krångligt och ibland ta lång tid att registrera sig på de olika kryptohandelsplatserna. De var heller inte så användarvänliga. Så är inte fallet idag.

För att köpa och äga den riktiga valutan har du många olika handelsplatser att välja på.

Nedan kommer några alternativ på handelsplatser där det erbjuds både SEPA-överföringar och kortbetalningar.

Visste du att...

… i December 2017 var det så högt tryck på de olika handelsplatserna att det kunde ta flera veckor att registrera ett konto? Det gjorde att personer sålde sina konton till personer som inte villa vänta med att komma in på marknaden för ca $5000/st.

Handelsplatser

Crypto.com

Crypto.com:  Företaget Monaco grundades 2017 och köpte domänen Crypto.com för 12 miljoner USD 2018. Sedan dess har de byggt en stor välutvecklad plattform som erbjuder ett stort antal kryptovalutor.

Coinbase

Coinbase: Grundades 2012 och är USAs största kryptohandelsplats. I april 2021 gick Coinbase publikt och blev den första kryptohandelsplatsen på NASDAQ.

Binance: Grundades 2017 och från och med april 2021 har Binance varit den största handelsplatsen för kryptovalutor när det gäller handelsvolym.

FTX: Grundades 2017 och backas av Alameda Research som är en av de största likviditetsgaranterna på kryptomarknaden. Det är en handelsplats som är designad av traders för traders. Även Binance investerade i FTX’s plattform.

På de flesta handelsplatser registrerar man sig med identifikation. Pass eller körkort. Oftast blir man accepterad omgående, men i vissa fall kan det ta någon dag innan man kan börja handla.

Så fort kontot är registrerat och identifikationen är accepterad är det bara pengar på handelsplatsen som saknas. SEPA-överföring kan ta upp till ett par dagar, men det är oftast inga/låga avgifter. Du för över EURO från ditt bankkonto till ditt konto hos handelsplatsen.

Här är en guide hur du gör en SEPA-överföring på Binance.

När du handlat en viss kryptovaluta hamnar den i din “Wallet” som du har på handelsplatsen. Vi rekommenderar att skicka dina kryptovalutor från handelsplatsen till dina egna plånböcker.  Läs om förvaring och säkerhet här.

Knapp, skrolla upp
Sök